Samtext

Webtekst

Det en virksomhed skriver på deres hjemmeside, skal gøre folk interesseret, få dem til at kunne lide virksomheden, huske det de har læst – og fortælle andre om det. Hvad skal der til for at gøre en webtekst så god? Spørg Samtext!

 

Hvor fantastisk ville det ikke være hvis din hjemmeside havde så velskrevne «Om os»-sider, nyhedsartikler og salgsudløsende tekster at dem der læste dem, ikke alene kastede sig over dine produkter og tjenester, men også fortalte andre om det i frokostpausen? Det er faktisk muligt. De bedste webtekster har den effekt på folk, og de genererer en konstant strøm af interesse, salg og goodwill for virksomheden.

Ofte er webteksten kundernes første møde med virksomheden. Når denne tekst er fremragende skrevet, bliver det ikke det sidste.

Et særkende ved en webtekst er den korte tid du har til rådighed. Overskriften skal fange opmærksomheden, indledningen skal bevare den, og i den digitale verden har du derfor kun nogle få sekunder før din gennemsnitslæser klikker væk igen og går videre i jagten på guld. Indledningen skal derfor være så interessant, at den udløser en ønsket handling!

Webtekst og matematik – som Yin og Yang eller forenelige størrelser?

Derudover skal en webtekst skrives på en sådan måde at søgemaskinerne finder hjemmesiden og giver den højest mulig placering i søgeresultaterne. Dette er dikteret af Googles søgemaskinealgoritme og lægger en matematisk dimension til det traditionelle skrivearbejde. Webtekst skal søgemaskineoptimeres.

Kunsten er at indlemme de matematiske krav – dvs. hvor mange ord teksten skal indeholde, hvor i teksten bestemte ord skal placeres, hvor mange gange de ord skal gentages i teksten og så videre og så videre – i tekstarbejdet og gøre dette på en så intelligent måde, at teksten alligevel vækker læserens interesse.

Google ændrer desuden på søgemaskinealgoritmen som det passer dem, og uden forvarsel. Derfor har webtekst-skribenter også en opgave i at vedligeholde webteksterne.

Kunne din virksomheds hjemmeside godt være bedre skrevet?

Vores webtekstforfattere og -skribenter ved meget om at skrive kreativt. Men ud over at have en god pen har de også næse for hvad der vil appellere til virksomhedens potentielle kunder.

Er dette lige noget for dig? Vi tager gerne en snak med dig om din virksomheds webtekst.

“Du har kun nogle få sekunder før din gennemsnitslæser klikker væk igen og går videre i jagten på guld.”
Samtext logo
Samtext Denmark
Strandesplanaden 110, 2.
2665 Vallensbæk
Tlf.: 35 24 99 50