Samtext

Svensk

En svensk oversætter skal kunne formulere sig lige så godt som en dygtig svensk tekstforfatter. Teksten skal jo publiceres i dit navn, og det er dit omdømme der står på spil.

 

Vores broderfolk

Alle vores svenske oversættere har svensk som modersmål. 99 % af dem er bosat i Sverige. Dermed har de rig mulighed for at vende spørgsmål med lokale fagfolk i alle landets brancher og industrier og følge den sproglige og kulturelle udvikling på nært hold.

Der er også en faglig pointe i at vi ikke kun anvender freelancere. Samtext har sit eget driftskontor på Södermalm i Stockholm: Samtext Sweden.

Falske venner på svensk

Eftersom svensk er forholdsvis enkelt for os at forstå, kan man forledes til at tro at det også er enkelt at oversætte mellem svensk og dansk. Men at læse svensk er faktisk en større udfordring end man skulle tro. Du kan støde på masser af udtryk som du måske aldrig har hørt før. Desuden er der en lang række ord som udtales og staves på samme måde på de to sprog, men som slet ikke betyder det samme. De fleste er nok klar over at det svenske ord “rolig” slet ikke betyder afslappet, men derimod morsom. Sådan et ord kaldes en falsk ven – et ord som vi udmærket kender betydningen af, men som betyder noget helt andet på det andet sprog.

Fire gode råd om at købe oversættelse til svensk

1. Fortæl os hvad teksten skal bruges til hvis det ikke er indlysende.

2. Vedlæg eventuelle illustrationer eller referencetekster. De hjælper os med at forstå kildeteksten.

3. Beskriv målgruppen så præcist som muligt. Det er især vigtigt når det gælder marketingtekster. Hvis en brochure om et nyt medicinsk produkt skal sendes ud til svenske læger, vil vores oversættere ikke bruge de samme termer som i en tilsvarende brochure til svenske patienter.

4. Hvis din virksomhed allerede har udarbejdet sproglige retningslinjer (“tone of voice”) og en ordliste, må du meget gerne sende dem til os.

Bed om et tilbud

Ring 35 24 99 50. Skriv til copenhagen@samtext.com. Eller anvend denne formular: 

  Filstørrelse op til 10 MB.

  “Teksten skal jo publiceres i dit navn, og det er dit omdømme der står på spil.”
  Samtext logo
  Samtext Denmark
  Strandesplanaden 110, 2.
  2665 Vallensbæk
  Tlf.: 35 24 99 50