Samtext

Teknisk dokumentation

Teknisk dokumentation skal skrives på en sådan måde at teksten bliver så forståelig som muligt for læseren. Samtext har tekniske forfattere og dokumentationsspecialister som kan gøre dette for dig.

 

Undervisningsmateriale til kørsel med anhænger? Brugermanual til en ny bilmodel? Brugsanvisning til en opvaskemaskine, produkttekster til et produktkatalog, strikkeopskrifter til de mest vanskelige mønstre, sikkerhedsinstruktioner til brandfarlige stoffer?

Vores tekniske forfattere og dokumentationsspecialister er alsidige, lærenemme og så mange at vi kan hjælpe dig med at skrive det meste. Og ikke mindst kan vi forfatte dokumentation, som er pædagogisk rigtigt sat op og skrevet med så meget nerve, at den bevarer selv en halvt umotiveret læsers opmærksomhed. Ud over at være fejlfri, selvfølgelig.

Teknisk dokumentation på andre sprog

Ud over de danske skribenter vi har i vores stald, har alle Samtexts kontorer i udlandet et netværk af tekniske forfattere – uanset om din virksomhed har behov for at få skrevet noget på finsk, svensk, norsk, tysk eller engelsk. I de lande hvor vi ikke har eget kontor, skaffer vi dig den helt rigtige skribent alligevel.

I teknisk dokumentation, som for eksempel produktdatablade og patentansøgninger, er det alfa og omega at der er præcision i alle detaljer, og at alt er korrekt. Ud over at være perfektionist, når man skal forfatte sådanne dokumenter, hjælper det også at være sprogentusiast og kende fagtermerne og sprogkulturen inden for det specifikke emne – og for det aktuelle land og sprog.

I andre former for dokumentation, som fx undervisningsmateriale, er forfatterens evne til at skrive pædagogisk det vigtige. (Nogle ganske få forfattere evner at bruge begge hjernehalvdele og skrive både teknisk præcist OG få en lærebogstekst til at være interessant og spændende.)

Vi opbygger også virksomhedens foretrukne ordvalg og sproglige retningslinjer, således at fremtidige opgaver har samme sprogdragt.

Vores mål er altid at skrive så god teknisk dokumentation som overhovedet muligt til den tiltænkte brug og målgruppe.

Få dig en snak med os. Vi hjælper dig med at finde frem til husets mest velegnede ressource, så du får den bedste tekniske dokumentation.

“... med så meget nerve at den bevarer selv en halvt umotiveret læsers opmærksomhed.”
Samtext logo
Samtext Denmark
Strandesplanaden 110, 2.
2665 Vallensbæk
Tlf.: 35 24 99 50