Samtext

Finsk

En finsk oversætter skal kunne formulere sig lige så godt som en dygtig finsk tekstforfatter. Teksten skal jo publiceres i dit navn, og det er dit omdømme der står på spil.

 

Lokal tilstedeværelse

99 % af vores finske oversættere bor i Finland. Dermed har de rig mulighed for at vende spørgsmål med lokale fagfolk i alle landets brancher og industrier og følge den kulturelle og sproglige udvikling på nært hold.

Finsk er det rene volapyk

Vores datterselskab og driftskontor i Helsinki – Samtext Finland – sørger for at de finske oversættelser bliver kvalitetssikret, hvilket vi danskere har svært ved eftersom vi stort set ikke forstår et eneste ord.

Finsk har hverken præpositioner eller artikler, men bruger i stedet kasus og tilføjer stavelser til ordene. Det kan føre til meget lange ord, og det er derfor afgørende at satskorrekturen bliver udført af en finne da det ofte er nødvendigt at dele ordene af pladsmæssige og kosmetiske hensyn. Og det er bestemt ikke noget vi kan anbefale at man som dansker kaster sig ud i. Derfor leverer vi også finske oversættelser i InDesign hvor satskorrektur er inkluderet. 

Fire gode råd om at købe oversættelse til finsk

1. Fortæl os hvad teksten skal bruges til hvis det ikke er indlysende.

2. Vedlæg eventuelle illustrationer eller referencetekster. De hjælper os med at forstå kildeteksten.

3. Beskriv målgruppen så præcist som muligt. Det er især vigtigt når det gælder marketingtekster. Hvis en brochure om et nyt medicinsk produkt skal sendes ud til finske læger, vil vores oversættere ikke bruge de samme termer som i en tilsvarende brochure til finske patienter.

4. Hvis din virksomhed allerede har udarbejdet sproglige retningslinjer (“tone of voice”) og en ordliste, må du meget gerne sende dem til os.

Bed om et tilbud

Ring 35 24 99 50. Skriv til copenhagen@samtext.com. Eller anvend denne formular: 

  Filstørrelse op til 10 MB.

  “Teksten skal jo publiceres i dit navn, og det er dit omdømme der står på spil.”
  Samtext logo
  Samtext Denmark
  Strandesplanaden 110, 2.
  2665 Vallensbæk
  Tlf.: 35 24 99 50